Шойгу: Военното сътрудничество между Русия и Китай помага за укрепването на мира и стабилността на Евразийския континент


Шойгу: Военното сътрудничество между Русия и Китай помагат за укрепването на мира и стабилността на Евразийския континентВоенното сътрудничество между Китай и Русия помагат за укрепването на мира и стабилността на Евразийския континент и отвъд неговите предели и не е насочено срещу други държави, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от РИА „Новости“.

„На фона на нестабилността в световната политика е важно, че Русия и Китай демонстрират готовност да бранят мира и да укрепват международната сигурност.

Ще отбележа, че двустранното военно сътрудничество не е насочено против други страни, не ги застрашава, а помага за укрепването на мира и стабилността на Евразийския континент и отвъд неговите предели“, каза Шойгу на среща с китайския си колега Чан Уанцюен в Пекин.

Шойгу отбеляза още, че военното и военно-техническото сътрудничество между Русия и Китай е „ориентирано към повишаване на потенциала за противодействие на съвременните предизвикателства и заплахи, на първо място – международния тероризъм“.

Advertisements

Posted on 24.11.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: