Франсоа Фийон: Русия не е противник на Европа


Франсоа Фийон: Русия не е противник на ЕвропаПрез последните години западните държави са направили от Русия свой „виртуален враг“ и отказват да сътрудничат с нея, въпреки че тя не е реална заплаха за Запада, заяви победителят на първия тур на първичните избори на френската десница Франсоа Фийон по радио „Европа-1″, предаде БГНЕС.

Според Фийон, сегашното изостряне на отношенията между Русия и Запада е започнало с провала на опита за „презареждане“ на руско-американските отношения, стартирал с идването на администрацията на Барак Обама.

„Впоследствие обаче нещата се влошиха, от нея (Русия) отново беше направен враг, който е виртуален, а не истински, защото съм убеден, че погледнато в дълбочина, Русия не е противник на Европа“, анализира Фийон.

Фийон изтъква, че западните информационни атаки срещу Владимир Путин са лишени от смисъл от гледна точка на развитието на отношенията с Москва.

„Независимо кой е президент на Русия, това е най-голямата страна в света, с дълбоко европейска култура и огромни природни богатства.

Въпросът е: опитваме ли се да стабилизираме Русия и да я направим част от Европа или правим така, че да я изолираме, да я провокираме, да я тласкаме към Азия, която е нашият истински проблем, тъй като заплахата за Европа в средно- и дългосрочен план идва не от Русия, а от Китай“.

Posted on 24.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: