Путин за резолюцията на Европейския парламент: Поздравявам журналистите от Sputnik и RT с успешното изпълнение на работа им


Путин за резолюцията на Европейския Парламент: Поздравявам журналистите от  Sputnik и RT с успешното изпълнение на работа имПрезидентът на Русия Владимир Путин, коментирайки резолюцията на Европарламента за  противодействието на руските СМИ, поздрави журналистите от  Sputnik и RT с успешното изпълнение на работа им.

В сряда депутатите от Европарламента гласуваха за приемане на резолюция за противодействие на руските медии, като най-опасни от тях депутатите определиха агенция Sputnik и телевизия  RT.

 

„А тези наши представители на пресата, журналистите, които побудиха представителите на представителен европейски орган, да вземе такова решение, искам да поздравя с това, че провеждат, съдейки по всичко, активно, резултатно и талантливо работата си“,- каза руският президент.

 

Владимир Путин заяви още, че разчита да възтържествува здравия смисъл, и се надява, че реални ограничения за средствата за масова информация няма да има.

В резолюцията под заглавие „Стратегически комуникации в ЕС като противодействие на пропагандата от трети страни“, приета от Европейския Парламент,  в качеството на основни информационни заплахи за Евросъюза и партньорите му в Източна Европа, са указани  агенция  Sputnik, телевизия RT, фонд „Русский мир“ и федералната агенция  „Россотрудничество“.

В Москва резолюцията беше счетена за директно нарушаване на правата на журналистите, отбелязвайки, че подобна резолюция е в разрез с редица международни норми.

Западът отново търси красиви начини да прикрие истината, която както е известно, рано или късно излиза наяве.

Posted on 24.11.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Анонимен

    Дежа вю, комунизма се върна!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: