Сергей Лавров посочи на Джонсън условията за насрещни мерки от страна на Русия


Сергей Лавров посочи на Джонсън условията за насрещни мерки от страна на РусияМинистърът на външните работи на Русия Сергей Лавров по време на телефонен разговор със своя британски колега Борис Джонсън каза, че няма алтернатива за нормализиране на отношенията само чрез дипломатически диалог, се съобщава на официалния сайт на руското външнополитическо ведомство, предаде Газета.ru.

„Изразена е готовност за насрещни мерки в случай на корекции от ръководството на Великобритания на политиката към Русия и потвърждаване на намерението за изграждане на сътрудничество въз основа на взаимното зачитане на интересите“, се казва в текста на официалното съобщение.

Министрите изразиха също така подкрепата си за кръстосаната Година на езика и литературата, както и за науката и образованието през 2017 година.

По-рано бе съобщено, че премиерът на Великобритания Тереза Мей е заявила, че Великобритания е съгласна да продължи да оказва натиск върху Русия заради ситуацията в Сирия.

Advertisements

Posted on 23.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: