Комерсант: Изборите в България и Молдова са морална победа за Русия


Комерсант: Изборите в България и Молдова са морална победа за РусияРезултатите от президентските избори в Молдова и България, според анализатори, са голяма победа за Русия. Всъщност по-скоро морална, пише „Комерсант“, цитиран от БТА.
В Молдова спечели социалистът Игор Додон, смятан за проруски политик, а нов държавен глава на България ще стане Румен Радев, призовал в кампанията си по-специално за анулиране на антируските санкции и подновяване на активните политически и икономически връзки между България и Русия.

Нещо повече, както твърдят хора, които го познават, Радев „се отнася с разбиране“ към присъединяването на Крим към Русия, посочва вестникът.

Пълномощията на българския президент не са особено големи, затова той не ще може да влияе сериозно на външната политика. Победата му предизвика обаче оставката на прозападния български премиер Бойко Борисов.

По всичко личи, че страната тръгва към предсрочни парламентарни избори и нищо чудно те да бъдат спечелени от социалистите, подкрепили Радев в предизборната кампания.

Тогава вече ще са неизбежни коренни промени в политическия пейзаж на страната и Русия ще получи още един съюзник в ЕС, прогнозира всекидневникът.

Сред причините за триумфа на Румен Радев в България изданието „Фонд за стратегическа култура“ откроява „нарастващата днес в Европа обща криза на управляващите елити, подхранвана от събитията в Америка“.

Електронният вестник предупреждава за възможен „ефект на доминото“ в страните от ЕС и вижда например като „все по-реален“ варианта президентските избори в Австрия през декември да бъдат спечелени от крайнодесния кандидат Норберт Хофер, издигнат от австрийската Партия на свободата.

Advertisements

Posted on 22.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Стефан Караджа

    КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ !!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: