В отговор на разполагането на американската система за ПРО в Европа Русия е принудена да засили системата за въздушно-космическа отбрана (видео)


В отговор на разполагането на американската система за ПРО в Европа Русия е принудена да засили системата за въздушно-космическа отбрана (видео)В отговор на разполагането на американската система за ПРО в Европа Русия е принудена да засили системата за въздушно-космическа отбрана в западно направление, заяви да РИА Новости председателят на комитета към Съвета на Федерациите на Русия по отбрана и сигурност Виктор Озеров.

 

„В качеството им на ответни мерки пред такъв вид заплахи ние сме принудени да засилим системата за въздушно-космическа отбрана в даденото направление, да задействаме допълнителни сили и средства за прикриването на съответните обекти и пунктове на управление. В това влиза разполагането на С-400 и комплексите „Искандер“ в Калининград, както и създаването на нови части в Западния и Южния военни окръзи“, — каза сенаторът.

 

Той отбеляза, че един от аргументите, които Русия представя във връзка с разполагането на американската ПРО в Европа, са били опасенията че създадената инфраструктура може в кратки срокове да бъде преоборудвана за разполагането на ударно въоръжение, в частност, крилати ракети с наземно базиране.

 

„Днес тези опасения се потвърждават“, — каза Озеров.

 

Според него, наред с мотострелковите танкови части, създадени в Западния и Южния военен окръзи, дивизиите включват в себе си военни части и средства за противовъздушна и космическа отбрана.

 

Posted on 22.11.2016, in Анализи, Видео, Десет години без договор за ПРО and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: