American Conservative: Отношенията на Русия и САЩ преживяват не най-добрите си времена, защото западните политици вземаха решения, ръководейки се от съмнителна логика и не мислеха за последствията


American Conservative: Отношенията на Русия и САЩ преживяват не най-добрите си времена, защото западните политици вземаха решения, ръководейки се от съмнителна логика и не мислеха за последствиятаВместо при всяка възможност да се опитват да се противопоставят на Русия, САЩ трябва да се научат да разграничават своите амбиции от жизнено важните американски интереси, пише Дениъл Ларисон в The American Conservative.

Отношенията на Москва и Вашингтон страдат, защото САЩ не са в състояние да видят разликата между посредствените и жизнено важните интереси, счита Ларисон.

В резултат САЩ постоянно се стремят да съперничат с Русия на територии, които се намират в зоната на нейните интереси, но имат малко значение за Вашингтон.

„Ние вече наблюдавахме това при разширяването на НАТО в дълбочината на бившия СССР и сега го виждаме отново в Сирия” – пише Ларисон.

Вашингтон следва да ореже своите амбиции, за да сведе до минимум разногласията с Русия, препоръчва American Conservative.

В американските политически кръгове битува мнението, че САЩ трябва да се противопоставят на Русия всеки път, когато тя прави нещо нежелано за Вашингтон, но това рядко се съпровожда с обяснения как всъщност ще спомогне за повишаване на сигурността на САЩ.

Авторът на публикацията отбелязва, че такъв подход много често носи в себе си големи рискове при не съвсем очевидна полза.

Както пише American Conservative, най-простият начин да се намали напрежението в отношенията с Русия е да се избягват нови дразнители.

„Стремежът да се бръкне в очите на Москва без всякаква причина, очевидно няма да спомага за установяване на това равнище на сътрудничество, на което разчита Вашингтон” – се казва в публикацията.

Авторът на публикацията препоръчва отказване от възраждане на старите планове по разполагане на ПРО в Европа, по-нататъшно разширяване на НАТО и антируските санкции.

„Въвеждането на нови санкции по отношение на Русия няма да постигне нищо повече от това, което са дали вече съществуващите мерки, затова от тази политика трябва да се откажем” – пише той.

Отношенията на Москва и Вашингтон преживяват не най-добрите си времена, защото западните политици вземаха решения, ръководейки се от съмнителна логика и не мислеха за последствията, се казва в публикацията.

САЩ, Русия и другите страни само ще спечелят от конструктивните отношения между Москва и Вашингтон. Още в началото обаче САЩ трябва да разберат, че взаимодействието с друга велика държава не представлява отстъпка, обобщава Дениъл Ларсон.

Advertisements

Posted on 21.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: