Представител на НАТО: Алиансът не смята Русия за свой враг


Представител на НАТО: Алиансът не смята Русия за свой врагНАТО не смята Русия за свой враг, опитва се да я разбере и в същото време да не накърни интересите си, предаде РИА „Новости“.

„Някои балтийски страни в състава на НАТО са чувствителни към въпросите, отнасящи се до териториалните им води. Русия може да изгради и разположи някъде своята флота. Но НАТО няма намерения да я спира. Русия не ни е враг.

Нямаме желание да влизаме в нова Студена война. НАТО се опитва да разбере Русия и в същото време да не накърни собствените си интереси“, заяви Джонстън в речта си по време на 62-та сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в Истанбул.

Постоянният представител на РФ в Алианса Александър Грушко по-рано изрази загриженост във връзка с това, че НАТО отказва среща с военни експерти в Москва за обсъждане на проблемите на сигурността в Балтика.

Количеството полети на руската авиация в района на Балтийско море е в пъти по-малко от броя на полетите на самолети на НАТО.

Русия е поставяла пред Алианса въпроса за включването на транспондери при полетите на военни самолети над Балтика, но от НАТО са отхвърляли тази идея.

В същото време, по думите на Грушко, „съвкупността от усилия“ на НАТО на източния фланг в близост до границите с Русия сериозно влошава ситуацията със сигурността в региона.

Posted on 21.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: