Новоизбраният президент на Молдова поздрави патриарха на Русия Кирил и го покани да посети страната


Новоизбраният президент на Молдова поздрави патриарха на Русия Кирил и го покани да посети странатаНовоизбраният президент на Молдова Игор Додон поздрави патриарха на Москва и цяла Русия Кирил за рождения му ден и го покани да посети страната, предаде ТАСС. Телеграмата по случай 70-та годишнина на главата на Руската православна църква е публикувана на сайта на Московската патриаршия.

„Вие станахте за целия свят символ на единството на православния свят и християнската мисионерска дейност в световен мащаб. От името на многонационалния народ на Молдова ви каня на пастирска визита в нашата страна“, се казва в телеграмата.

Припомняме, че президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за награждаване на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил с орден „За заслуги към отечеството – първа степен“, се казва в съобщение на сайта на Кремъл, цитирано от РИА „Новости“.

„Особени заслуги в работата си за съхраняване и развитие на духовните и културни традиции, активна просветителска и миротворческа дейност, насочена към укрепване на дружбата между народите, награждава с орден „За заслуги към отечеството – I степен“ патриарха на Москва и цяла Русия Кирил (Гундяев Владимир Михайлович), се казва в текста на указа.

Advertisements

Posted on 21.11.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: