Дмитрий Песков: Путин и Обама изразиха съжаление по повод отсъствието на прогрес в урегулирането на кризата в Украйна


Дмитрий Песков: Путин и Обама изразиха съжаление по повод отсъствието на прогрес в урегулирането на кризата в УкрайнаПрессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че по време на кратката беседа в рамките на АТИС в Перу Владимир Путин  и неговият американски колега Барак Обама са изразили съжаление по повод това, че не е постигнат прогрес в урегулирането на кризата в Украйна, предаде Газета.ru.

„Президентите изразиха съжаление по повод това, че не е постигнат прогрес в отношение на Украйна. Заедно с това бе подчертано, че е необходимо останалите два месеца да се използват за продължаване на търсенето на решение на сирийската криза“, заяви той.

Песков уточни, че президентите са се договорили за това, външните министри на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери да продължат контактите.

По-рано Дмитрий Песков потвърди, че Владимир Путин е провел кратка среща с президента на САЩ Барак Обама в рамките на срещата на върха на АТИС в Перу.

Advertisements

Posted on 21.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: