Словения и Русия възнамеряват да развият икономическото сътрудничество помежду си, независимо от санкциите на Европейския съюз


Словения и Русия възнамеряват да развият икономическото сътрудничество помежду си, независимо от санкциите на Европейския съюзСловения и Русия възнамеряват да развият икономическото сътрудничество помежду си, независимо от санкциите на Европейския съюз, съобщи днес словенският вицепремиер и министър на външните работи Карл Ерявец след редовно заседание на Руско-словенската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

„Въпреки че настоящите условия за взаимопомощ, са много трудни, ние все пак сме оптимисти и вярваме, че ще успеем да преодолеем всякакви пречки. Включително и санкциите, наложени от ЕС“, каза в изявление министърът.

Според него ползотворната политическа кооперация между двете страни е достатъчно добра предпоставка да се разшири и икономическата й.

Словенският вицепремиер подчерта още, че търговията между двете страни в момента е на нивото от 2007 г. и остава под 700 милиона евро годишно. Целта е тя да достигне 2 млрд. евро годишно.

Амбициозен план, който по думите на Ерявец, страната не би могла да постигне сама.

Posted on 19.11.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: