Словения и Русия възнамеряват да развият икономическото сътрудничество помежду си, независимо от санкциите на Европейския съюз


Словения и Русия възнамеряват да развият икономическото сътрудничество помежду си, независимо от санкциите на Европейския съюзСловения и Русия възнамеряват да развият икономическото сътрудничество помежду си, независимо от санкциите на Европейския съюз, съобщи днес словенският вицепремиер и министър на външните работи Карл Ерявец след редовно заседание на Руско-словенската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

„Въпреки че настоящите условия за взаимопомощ, са много трудни, ние все пак сме оптимисти и вярваме, че ще успеем да преодолеем всякакви пречки. Включително и санкциите, наложени от ЕС“, каза в изявление министърът.

Според него ползотворната политическа кооперация между двете страни е достатъчно добра предпоставка да се разшири и икономическата й.

Словенският вицепремиер подчерта още, че търговията между двете страни в момента е на нивото от 2007 г. и остава под 700 милиона евро годишно. Целта е тя да достигне 2 млрд. евро годишно.

Амбициозен план, който по думите на Ерявец, страната не би могла да постигне сама.

Advertisements

Posted on 19.11.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: