Лавров: Между руският държавен глава Владимир Путин и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп има политическо взаиморазбиране


Лавров: Между руският държавен глава Владимир Путин и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп има политическо взаиморазбиранеМинистърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров, смята, че между руският държавен глава Владимир Путин и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп има политическо взаиморазбиране.

„Състоя се професионално-делови разговор по мъжки.

Президентите обсъдиха по телефона общото състояние на нашите отношения, както от гледна точка на двустранното сътрудничество, така и в светлината на взаимодействие в решаването на глобалните и регионални проблеми.

При тях еднозначно има присъствие на политически настройки за изграждане на добър контакт“,- отбеляза руският външен министър.

Според думите на Сергей Лавров, лидерите на двете супердържави са констатирали фактта, че сегашното състояние на руско-американските отношения е „по-лошо от всякога“.

Телефонният разговор между Владимир Путин и Доналд Тръмп се състоя на 14 ноември, като по думите на помощника на президента на Русия Юрий Ушаков, разговорът е продължил около половин час.

Страните са изразило готовност за сътрудничество, подкрепяйки тезата за необходимостта от обединяването на усилия в борбата с международния тероризъм и екстремизъм.

Изборите за президент на САЩ се проведоха на 8 ноември. Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп спечели убедително пред Хилари Клинтън, събирайки 290 гласа при минимум 270.

Инаугурацията на новият американски президент е насрочена за 20 януари 2017 година.

Advertisements

Posted on 19.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: