Хилари Клинтън не може да понесе загубата на президентските избори и се опитва да устройва безредици в собствената си родина


Хилари Клинтън не може да понесе загубата на президентските избори и се опитва да устройва безредици в собствената си родина Определено победата на Доналд Тръмп се оказа неочаквана изненада и раздвижи настроенията в света.

За Хилари Клинтън, разбира се, изненадата не беше от приятните, и до сега отзвукът от нейното разочарование се носи из улиците на американските щати. Има хора, които не могат да губят достойно.

След загубата, кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън поздрави съперника си, и светът притихна в очакване: какво ще последва, знаейки, че поздравът не беше от сърце.

По стара американска традиция, наричана в много страни по света „сценарий за Майдан“, буквално на другия ден в Съединените Щати започнаха да избухват протести срещу победителя.

Е, хайде сега, наистина ли някой ще повярва, че хората са се разстроили от това, че няма да виждат Хилари Клинтън за президент?

Разбира се, че не, но самото медийно раздуване на „недоволството“ беше необходимо на Хилари Клинтън, за да може да заяви цитирам „Изминалите президентски избори в САЩ показаха сериозни разногласия в американското общество“.

Едва ли- всички се досещат, че става въпрос за чиста проба провокация, платени младежи и много пари пръснати, заради засегнатото самолюбие на Хилари, която искаше да играе на война, за това и реакцията й е толкова агресивна.

Ако е готова на всичко, дори да устройва безредици в собствената си родина, то американците трябва само да благодарят, че са се разминали на косъм с възможността да имат такъв зъл гений за президент.

Но Хилари не се отказва, както казват злото не спи.

„В течение на изминалата седмица много от нас в страната си задаваха въпроса: такава страна ли е Америка, за каквато я смятахме? Разслоението, което демонстрираха изборите е дълбоко“, — казва Хилари на събранието на Фонда за защита на деца.

Е, ако мисли за децата, едва ли ще рискува спокойствието им, устройвайки в страната безредици и метежи.

Клинтън признава, че много е преживяла заради изхода на изборите, заявявайки, че излизането й пред всички като губеща е било „много тежко за нея“. Тежко е и на децата страдащи от военни конфликти в различни точки на планетата, за които обаче Клинтън не страда толкова епично.

Тя заявява, че с победа на изборите е искала да постигне още по-голям прогрес за Америка, като продължи водената от Барак Обама политика и се обръща с призива: „Искам от Вас: да не предавате ценностите, които споделяме.“

За какви точно ценности става въпрос? Политика на агресия и доминиране? Война на чужди територии? Подмяна на понятията, пропагандиране на разврат?

С една единствена цел: още власт, още пари…кървави…именно това почувстваха хората и за това изненадата на изборите беше огромна- въпреки всички манипулации, самият американски народ не допусна да предаде властта в толкова страшни ръце.

Advertisements

Posted on 18.11.2016, in Анализи, Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: