ВКС на Русия са нанесли нов въздушен удар по обекти на терористичните групировки „Ислямска държава“ и „Джебхат ан-Нусра“ (видео)


ВКС на Русия са нанесли нов въздушен удар по обекти на терористичните групировки „Ислямска държава“ и „Джебхат ан-Нусра" (видео)В четвъртък стана известно за нов въздушен удар, който стратегически самолети на Военно-космическите войски на Русия са нанесли по обекти на терористичните групировки „Ислямска държава“ и „Джебхат ан-Нусра”, съобщава “Российская газета“.

Министерство на отбраната на Русия съобщи, че изстрелването на крилатите ракети е станало от район над акваторията на Средиземно море.

Самолетите са излетели от летище в Русия и извършвайки две зареждания във въздуха са прелетели 11 хил. км.

Маршрута им е бил над акваторията на северните морета и източната част на Атлантическия океан. След нанасянето на ударите самолетите са се върнали в базата си.

В операцията са участвали корабни изтребители Су-33 от самолетоносача “Адмирал Кузнецов” и ударна авиация от база Хмеймим.

 

Advertisements

Posted on 18.11.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: