Русия ще продължи да оказва помощ на Сирия в борбата с терористите


Русия ще продължи да оказва помощ на Сирия в борбата с терориститеЗаместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов в разговор с посланика на Сирия в Москва Рияд Хадан заяви, че Русия и в бъдеще ще оказва помощ на републиката в борбата с международния тероризъм, предаде RT.

„Специално внимание бе отделено на обстановката в северната част на страната, включително в светлината на започналата на 15 ноември операция на ВКС и ВМФ на Русия по нанасянето на точкови удари по обекти на военната инфраструктура и местата на съсредоточаване на жива сила на терористичните групировки ИД и „Джабхат ан Нусра“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че Русия ще продължи да оказва помощ на Сирия в борбата с международния тероризъм.

„От руска страна бе подчертано, че Русия и в бъдеще ще се придържа към принципната линия на подкрепа на Сирия в борбата с международния тероризъм и напредъка по отношение на политическото урегулиране на вътрешно-сирийската криза“, съобщиха от ведомството.

Подчертава се също така, че помощ ще бъде оказана „в рамките на международното право, преди всичко въз основа на резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН“.

Advertisements

Posted on 17.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: