Президентът на Армения: Разполагането на ракетни комплекси „Искандер“ е принудителна мярка, за да се балансира военната обстановка в региона


Президентът на Армения: Разполагането на ракетни комплекси "Искандер" е принудителна мярка, за да се балансира военната обстановка в регионаПрезидентът на Армения Серж Саргсян заяви, че разполагането на руски ракетни комплекси „Искандер“ на територията на страната му е принудителна мярка, предаде RT.

„Смятам, че това (разполагането на „Искандер“-ите в Армения – бел. ред.) бе принудителна мярка, за да може да се балансира военната обстановка в нашия регион.

Не е тайна, че през последните няколко години Азербайджан редовно купува ново оръжие.

Ние нямаме такива възможности като Азербайджан, имам предвид финансови възможности, но постоянно се стремим да балансираме обстановката, намирайки противоотрова.

Смятам, че в дадения случай „Искандер“ са именно такава противоотрова“, каза Саргсян в интервю с генералния директор на МИА „Россия сегодня“ Дмитрий Киселев.

Според арменския президент въоръжаването не е позитивен аспект на международните взаимоотношения, но „ако всеки ден те заплашват с война, физическо изтребление“, се налага да се предприемат съответните мерки.

Саргсян подчерта, че „Русия играе ключова роля в региона, включително в поддържането на мира и стабилността“.

През октомври президентът на Русия Владимир Путин одобри споразумение с Армения за създаването на единна система за ПВО .

Advertisements

Posted on 17.11.2016, in Десет години без договор за ПРО and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: