Уникален руски робот ще засича и поразява различни цели (видео)


Уникален руски робот ще засича и поразява различни цели (видео)Руски робот-убиец може да засече човек на 7 км, кола – на 10 км, както и ниско летящи безпилотни самолети. Има вероятност „Летящият робот“ да бъде разположен по границите на Русия, съобщава в. „Мирър“, цитиран от БГНЕС.
Оръжието е създадено на първо място за противодействие срещу ниско летящи безпилотни самолети, откъдето идва и името му.

Роботът е в състояние да засече обекта, да намери информация за произхода му и да започне да следи целта, преди да я порази.

„Летящият робот“ разполага с радар, топлинни сензори, както и цветна и черно-бяла видеокамери. Ръководителят на проекта инж. Дмитрий Перминов споделя пред медии, че след засичането на мишената, тя бива взимана на прицел.

Инженерът твърди, че към неговото творение вече има проявен значителен интерес.

Перминов допълва, че машината може да бъде използвана и извън военната сфера, например за защитата на стратегически обекти като петроло- и газопроводи.

 

Advertisements

Posted on 16.11.2016, in Видео, Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: