Тръмп може да възобнови споразумението с Русия за провеждане на съвместни въздушни удари срещу терористите в Сирия


Тръмп може да възобнови споразумението с Русия за провеждане на съвместни въздушни удари срещу терористите в СирияИзбраният за президент на САЩ Доналд Тръмп може да възобнови споразумението, постигнато с Русия през септември, за провеждане на въздушни удари срещу терористите в Сирия, съобщи „Вашингтон таймс“, като цитира представители на Пентагона и Държавния департамент.

Военните и дипломатите заявяват, че са готови да подкрепят всяка политика, зададена от новата администрация, но „близки до ситуацията източници твърдят, че бъдещото сътрудничество с Москва ще се съсредоточи върху възраждането на плана на Обама за съвместни въздушни удари с Русия в Сирия“, съобщава изданието, цитирано от РИА „Новости“.

„Ние бяхме готови да действаме и отново ще бъдем“, коментирал представител на Пентагона.

Представител на Държавния департамент съобщил, че планът, който бе одобрен през септември  и включваше създаването на Общ команден център на РФ и САЩ за планиране на ударите по обекти на терористите, вероятно ще бъде представен и на новата администрация, пише изданието.

Източникът обаче подчертал, че никой не знае какви действия ще предприеме Тръмп.

Както бе съобщено по-рано, в телефонен разговор руският президент Владимир Путин и Доналд Тръмп се обединиха около мнението, че е необходимо обединяване на усилията в борбата с международния тероризъм и екстремизъм.

Advertisements

Posted on 16.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: