Путин и Меркел с важен телефонен разговор за ситуацията около транзита на руски газ през Украйна


Путин и Меркел с важен телефонен разговор за ситуацията около транзита на руски газ през УкрайнаРуският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха подробно в телефонен разговор ситуацията около транзита на руски газ за европейските потребители през Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл.

„Путин обърна внимание на това, че във връзка с прогнозираната от синоптиците студена зима могат да възникнат рискове от неразрешено отклоняване от украинската страна на част от руския газ, предназначен за Европа в съответствие с действащите договори“, се казва в съобщението.

Двамата ръководители са се договорили, че по този проблем ще бъдат проведени контакти по линия на Европейската комисия, ръководството на министерството на енергетиката на Русия и „Газпром“.

В хода на обмена на мнения по украинската тема бе подчертана важността от продължаване на работата по осъществяването на Минските споразумения.

Бе изразено безпокойство от непрекъснатото нарушаване на „ежима на тишина“ в Донбас, съобщава още пресслужбата на руския президент.

По време на разговора е била засегната и темата за урегулирането на ситуацията в Сирия, както и въпроси от двустранен интерес.

Advertisements

Posted on 16.11.2016, in Икономика, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: