„Известия“: Европейският съюз чака указания от САЩ за санкциите срещу Русия


"Известия": Европейският съюз чака указания от САЩ за санкциите срещу РусияЕвропейският съюз на 15 и 16 декември отново ще обсъди антируските санкции, пише „Известия“. Засега обаче няма единодушие по този въпрос сред 28-те страни членки на блока, отбелязва изданието.

Лидерите на европейските държави ще се съберат в Брюксел, за да дискутират по-нататъшните политически действия по отношение на Русия.

Изглежда, че настроенията против санкциитеобаче започват да се разпространяват сред все повече държави на ЕС. Някои от членките на блока предлагат алтернативни санкции.

Според източник от ЕС през декември ще бъде предложено да се отменят единните санкции срещу Русия и всяка страна да може да въвежда санкции поотделно, ако иска да продължи ограничителната борба.

„ЕС трябва да се откаже от абсурдните санкции срещу Русия. Това е напълно безполезно и непродуктивно. Това разбиране започва да се споделя от все повече наши колеги“, коментира източникът на вестника.

„ЕС иска да докаже, че имаме обща външна политика. Това не е така, тъй като ЕС не се явява унитарен политически субект, което е и нашата слабост.

Сега Брюксел чака от Вашингтон указания, за да разбере как да действа по-нататък. Надявам се, че думите на Доналд Тръмп за външната политика на САЩ няма да останат само предизборна риторика.

Всички действия на ЕС са продиктувани от Вашингтон, а това означава, че победата на Тръмп има важно значение и за външната политика на блока“, заяви италианският депутат Стефано Валдегамбери.

Advertisements

Posted on 16.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: