Русия и Армения създават Обединени въоръжени сили, за да осигурят безопасността в Кавказ


Русия и Армения създават Обединени въоръжени сили, за да осигурят безопасността в Кавказ Общата войска ще осигурява защита на части от сухопътните граници на Русия и Армения.

Споразумението между Москва и Ереван бе одобрено от руския президент Владимир Путин, а документът бе публикуван днес в официалния портал за правна информация на Руската федерация.

Путин разпорежда на Министерство на отбраната и на Министерство на външните работи на Русия да започнат официални разговори с Ереван.

Обединените въоръжени сили ще включват военни от двете страни, „разгърнати в Кавказкия регион в случай на непосредствена заплаха или при военни действия за отразяване на възможна агресия“.

Общата войска ще осигурява защита на части от сухопътните граници на Русия и Армения, както и на въздушното пространство на двете държави.

В мирно време Обединените въоръжени сили ще действат в съкратен състав под арменско командване. В случай на заплаха – „в зависимост от създалата се обстановка“.

В документа се отбелязва, че споразумението между Москва и Ереван не е отправено срещу трети страни и не засяга и задълженията на двете страни по други международни договори.

Posted on 15.11.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: