Първи разговор на Путин и Тръмп по телефона: Ще се борят заедно срещу тероризма


Първи разговор на Путин и Тръмп по телефона: Ще се борят заедно срещу тероризма Президентът на Русия и новоизбраният държавен глава на САЩ разговаряха за пръв път по телефона и според съобщението на Кремъл са се “съгласили, в оценката за сегашното крайно неудовлетворително състояние на руско-американските отношения”.

Разговорът между Владимир Путин и Доналд Тръмп е бил “по взаимна договореност”, а в края на съобщението се казва, че двамата са се уговорили да продължат телефонните контакти и в перспектива да се срещнат лично, като с подготовката ще се заемат и двете страни.

Засега няма съобщение от екипа на Тръмп за съдържанието на разговора.

Според версията на Кремъл Путин го е поздравил още веднъж с победата на изборите, пожелал му е успех в реализирането на предизборната програма и изразил готовност да се изгради партньорски диалог с новата администрация във Вашингтон “на принципите на равноправието, взаимното уважение и взаимната ненамеса във вътрешните работи”.

Двамата се съгласиха да работят активно за нормализация на отношенията и връщането им в руслото на конструктивното взаимодействие по най-широк кръг въпроси, продължава текстът.

От екипа на Путин припомнят, че тази година се навършват 210 години от установяването на дипломатически отношения между Русия и САЩ, и отново повтарят, че това би трябвало да стимулира връщане към прагматично и взаимноизгодно сътрудничество в интерес на двете страни и на стабилността и сигурността в света.

Путин и Тръмп споделили мнението, че е нужно да се обединят усилията в борбата с Враг №1 – международният тероризъм и екстремизъм, като в този дух е обсъждано и уреждането на кризата в Сирия.

Posted on 15.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: