Опозицията в Холандия иска да се проведе референдум за излизането на страната от Европейския съюз


Опозицията в Холандия иска да се проведе референдум за излизането на страната от Европейския съюзХоландската парламентарна Партия на свободата, вдъхновена от победата на републиканеца на изборите в САЩ, се надява, че Европа ще вземе пример от САЩ за провеждането на „свободни и демократични избори“.

Лидерът на партията Херт Вилдерс сподели, че у съпартийците му има надежда, че в Холандия, както и в Америка, хората, изморени от безразличието на действащите власти, ще успеят сами да определят по-нататъшната си съдба, предаде RT.

Депутатът се надява, че правителството ще даде възможност да се проведе референдум за излизането на страната от ЕС.

Вилдерс отбеляза, че в Америка в продължение на цялата предизборна кампания СМИ и администрацията на Обама всячески са пречели на Тръмп, но той е успял да постигне подкрепата на избирателите и да стане президент.

 

„Ние сме за пряк демократичен референдум. В момента страната ни се управлява от същия нагъл политически елит, както и в XX век. Те считат, че могат да правят всичко без да се съветват с народа.

Хората трябва да натиснат аварийната спирачка, за да спрат действащата власт, която нарушава волята им. И това трябва да се прави не само веднъж на четири години по време на избори“, — каза Вилдерс.

 

Депутатът подчерта, че Америка се е избавила от политическия гнет, благодарение на желанието на народа да остане свободен. Именно по такъв сценарий Холандия трябва да избира по-нататъшната съдба на страната.

 

„Дойде времето на Европа. Ние можем и ще направим същото! Американските избори доказаха, че промените са възможни. В Холандия моята Партия на свободата е двигател на промените.

Както и американците, холандците се измориха от политиците, които не ги чуват. Народът вижда, че политическият елит продава страната, националните интереси и суверенитета на цяла Европа.

Хората искат да спрат този процес и да възстановят нашата свобода и независимост. След избирането на президента Доналд Тръмп холандците придобива оптимизъм. Хората се надяват, че ще намерят пътя към по-добро.

Избирането на Тръмп се превърна в още едно доказателство, както това с Брекзит, че народът ще тръгне след отговорните национални партии, такива като нашата Партия на свободата“.

Posted on 15.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: