Марин льо Пен: Идва третото действие на „глобалната революция“


Марин льо Пен: Идва третото действие на "глобалната революция“Лидерът на крайнодесния френски Национален фронт (НФ) Марин льо Пен заяви, че след „Брекзит“ и победата на Доналд Тръмп нейна победа на френски избори е следващата стъпка от политическата вълна, която помита света.

Според Льо Пен шокиращата победа на Тръмп в САЩ е показала, че невъзможното може да се окаже възможно, съобщи в. „Индипендънт“, цитиран от БГНЕС.

Това става, след като племенницата на лидера, Марион Марешал-Льо Пен, също важна фигура в партията, каза, че е готова да работи с шефа на кампанията на Тръмп, след като той я определи като „изгряваща звезда“.

Лидерът на НФ Марин Льо Пен води според редица анкети преди френските президентски избори следващата пролет.

Докато мнозина вярват, тя ще достигне до втория тур на изборите, колективната мъдрост гласи, че тя ще бъде победена в последния кръг от кандидат от една от основните политически партии, както стана с баща й през 2002 г.

Но когато Льо Пен беше попитана от Би Би Си какво може да се случи след „Брекзит“ и победата на Тръмп, тя каза: „Марин льо пен ще бъде избрана за френски президент“.

Навлизайки още по-дълбоко, тя допълни: „Той направи възможно това, което преди е било представяно като невъзможно. Така че действително това е победа на народа срещу елита.“

„Ако мога да направя паралел с Франция, тогава да, пожелавам във Франция народът също да обърне масата, около която елитът си поделя това, което трябва да отиде при френския народ.“

Марин льо Пен прогнозира, че избирането й за френски президент следващата година ще бъде третото действие на „глобална революция“, която е в ход след „Брекзит“ и разтърсилото света превземане на Белия дом от Доналд Тръмп.

Тя допълни, че нейната победа „ще установи действителен цивилизационен избор“.

„Искаме ли мултикултурно общество по модела на англоговорящия свят, където фундаменталният ислям напредва, където виждаме големи религиозни претенции, или искаме независима нация, в която хората могат да контролират собствената си съдба, или можем да приемем регионът да бъде управляван от технократите на Европейския съюз?“, попита риторично Марин льо Пен.

Стив Банън, който помогна за победата на Тръмп и може да бъде обявен за шеф на неговия кабинет, наскоро каза пред френски медии, че той вярва, че „Франция ще е мястото с нейните млади предприемачи жени от семейството Льо Пен“, добавяйки, че „Марион Марешал-Льо Пен е новата изгряваща звезда“.

Не е ясно дали наистина има контакти между двамата. Но в послание до нейните 208 000 приятели в Туитър, Марион Марешал-Льо Пен каза: „Казвам да на поканата от Стив Банън, шеф на президентската кампания на Тръмп, да работим заедно“.

Advertisements

Posted on 14.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: