ВКС на Русия и сирийската армия ликвидираха над 500 терористи в Сирия (видео)


ВКС на Русия и сирийската армия ликвидираха над 500 терористи в Сирия (видео)Правителствените войски на Сирия откриха огън по последната крепост на терористите в Алепо, предаде РИА Новости.
Обстреляни са позиции на бунтовниците в околностите на микрорайона Рашидин, където в западната част на Алепо се намират бандитски формирования, съобщи ливанския телевизионен канал „Ал Маядин“.

През нощта срещу събота сирийската армия, заедно с опълчението, си върна завладения в края на октомври квартал Ал Асад. Терористите вече са изтласкани от намиращото се наблизо село Минян. Армията ги атакува с ракетен и минометен огън.

В района на Рашидин, който също е под обстрела на сирийската армия, са разположени не само бойни позиции на терористите, но и складове с боеприпаси на „Джейш ал Фатах“, отбелязва агенция РИА Новости.

Междувременно флотилия от руски бойни кораби, начело със самолетоносача „Адмирал Кузнецов“, вече се намира в Източното Средиземноморие и изпълнява задачи, маневрирайки на запад от сирийските брегове

Около 500 терористи са ликвидирани от ВКС на Русия и армията на Сирия в западно от Алепо. Бандитите от ислямистката коалиция „Джейш ал Фатх” (Армия на завоеванието”) понесоха големите загуби в резултат на своето провалило се настъпление западно от Алепо, започнало още в края на октомври.

От ударите на руската и сирийската военни авиации, както и от сирийските войски, са унищожени над 500 бандити и десетки единици военна техника, съобщават сирийски военни източници.

В същото време, по данни на Сирийската обсерватория за човешките права, загубите на бандитските формирования надминават 260 убити.

Във връзка с редицата скорошни поражения на коалицията „Джейш ал Фатх” западно от Алепо, правителствените войски и техните съюзници се подготвят да пренасочат своите усилия върху южните райони на провинция Алепо.

Ливанската „Хизбула” подготвя мащабна спецоперация в района на град Хан-Туман с цел изтласкване на терористите от позициите им по шосето Алепо – Дамаск, съобщва арабската агенция AMN.

След отстъплението на бандитите от „Джейш ал Фатх”, Сирийската армия възнамерява да се възползва от бягството и дезорганизацията на ислямистите и да си върне контрола върху редица селища и стратегически височини.

На 11 ноември Сирийската армия и съюзниците ѝ продължиха похода си западно от Алепо. След пробива на линията на отбраната на бандитите те успяха да си върнат районите Минян и Ал Асад.

Ожесточените боеве между военните от сирийската армия и бандитите в района Ал Асад са се водили с употребата на тежка артилерия и реактивни залпови системи.

Също стана известно за ликвидирането на полевия командир на Полк 314 Усама Дарвиш, известен още като Абу Ила Хармейн, в хода на сраженията с отряди на сирийската армия в районите Ал Асад и Минян. В хода на битките сирийските военни са успели да установят контрол върху южния триъгълник между района Ал Асад и училищата Хамат ад Дияр и Ал Амал.

Междувременно авиацията на Русия и Сирия нанасяха удари по щабовете на преместващите се бандити в районите Рашидин 4, Хан Ал Асал, Габат Ал Басил, Ал Мансура, Маскана и до летището Кашиш до Алепо. Ликвидирани са десетки единици военна техника и терористи.

Advertisements

Posted on 13.11.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: