Русия не очаква бързо подобряване на отношенията със САЩ


Русия не очаква бързо подобряване на отношенията със САЩНикой не очаква, че отношенията между Москва и Вашингтон ще се подобрят „за две седмици“ след избирането на Доналд Тръмп за президент, заяви руският президентски говорител Дмитрий Песков в интервю за Си ен ен.

Напомняйки за многото разногласия между двете страни, той продължи, че „ако нашите двама лидери… бъдат достатъчно мъдри, за да има политическа воля да си говорят и да решават проблемите не чрез конфронтацията, не с използването на, да го наречем, „езика на санкциите“ или други нелогични неща, които вредят на двете страни, тогава ние ще имаме шанс да говорим помежду си и да се решават проблемите конструктивно“, изтъкна Песков.

„Искам да напомня, че президентът Путин направи всичко, за да съхрани неутралността в тази история (президентските изори в САЩ – ред), въпреки че върху неговата личност бе приписана много голяма роля в американската избирателна кампания, което бе неочаквано за нас“, добави говорителят.

Той напомни също, че руският лидер „никога не е посочвал кого от кандидатите предпочита и е бил много внимателен, казвайки, че Русия ще приветства всеки избор на американския народ.

„Ние не може да си позволим намеса в американските вътрешни дела“, подчерта говорителят на руския президент.

Advertisements

Posted on 12.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: