Играта за династията Клинтън свърши след поражението на Хилари


Играта за династията Клинтън свърши след поражението на ХилариВторото поражение на Хилари Клинтън при опит да превземе Белия дом, коронясано с унизителна отстъпителна реч в сряда, може би е сбогуване за семейството, което в продължение на три десетилетия беше като кралска династия в Демократическата партия (ДП), пише вестник „Ню Йорк таймс“.

Малко е вероятно Хилари, която днес е на 69 г., да се върне на ринга, след нокаута, получен от Доналд Тръмп, каза пред вестника стратег от ДП. „Свърши“, каза вътрешен човек от партията за Бил и Хилари Клинтън, които са заемали публични длъжности близо 30 г.

„Никой повече не иска да вижда никой с името Клинтън.“

Според източници играта за династията Клинтън свърши след поражението на Хилари, непрекъснатите „избухвания с празноглави хубавици“ на Бил и Челси, опустошена от цената, платена от родителите й за провала в обществения живот.

Друг клинтънист е на същото мнение: „Светът Клинтън приключи“ и допълва остро, че след като Хилари веднъж беше спряна през 2008 г. от Барак Обама и след това през 2016 г. от Доналд Тръмп, тя няма работа повече да се кандидатира за изборна длъжност.

„Тя беше победена от организатор на общността, който беше сенатор за 25 минути, и от домакин на риалити телевизионно шоу. Те не създадоха прилагателни за описване на случилото се. Това е един невероятен момент в историята.“

Клинтън ще бъде 73, ако тя се опита да се кандидатира отново след четири години. Поради нейната възраст, заедно с факта, че вече се е опитала и не е успяла на два пъти да стигне до Белия дом, дори и нейните собствени служители признават, че това е последната й кампания.
„Тя ще се постарае да остане свързана с международната сцена, но политическата й кариера е в края си“, каза друг запознат с Клинтънови източник.“Как ще живее Челси“,попита друг вътрешен човек „Ню Йорк пост“.“Дали тя ще изнася речи или ще влезе в управителни съвети? Вече никой не я иска. Мислиш ли, че NBC ще я наемат в момента? Защото изглежда добре пред камерата? Не се занасяй.“

В същото време и перспективите Хилари да продължи да изнася лекции на „Уолстрийт“ срещу хонорар от 500 000 долара изглеждат мъгливи. Когато в сряда по телевизионните екрани в нюйоркската фондова борса била излъчена отстъпителната реч на Хилари, брокерите я посрещнали с високи дюдюкания. Един извикал „Заключете я!“. Друг, според Си Ен Ен, припявал:“Звън-звън, вещицата е мъртва“.

Posted on 12.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: