Белгия ще разгледа проекторезолюция за отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия


Белгия ще разгледа проекторезолюция за отмяна на санкциите на ЕС срещу РусияКомисията по международни въпроси в долната камара на федералния парламент на Белгия трябва да насрочи дата за разглеждане на проекторезолюцията, която призовава властите в кралството да поискат отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия, съобщи за РИА „Новости“ вносителят на документа, депутатът Алдо Каркаси.

„Аз предложих да се отложи обсъждането и сега чакам да бъде определена новата дата“, поясни той.

Първоначално дискусията бе насрочена за октомври, а самият документ бе внесен в парламента още през лятото.

„Постъпих правилно (като поисках отлагане), защото избирането на господин Тръмп за президент на САЩ може в немалка степен да промени ситуацията (със санкциите срещу Русия) в бъдеще“, посочи парламентаристът от опозиционната „Народна партия“.

Той обясни, че резолюцията призовава правителството на Белгия „да постави на високо равнище в Евросъюза въпроса за отмяната на икономическите санкции срещу Русия“.

Каркаси посочи, че с внасянето на документа в парламента „ще се отвори дискусия за санкциите, които вредят най-вече на белгийските предприятия, и в частност на производителите на зеленчуци и плодове“.

В документа се посочва, че Русия не е страна в гражданския конфликт в източна Украйна и изпълнява поетите ангажименти за урегулирането на конфликта.

В проекта се съдържа и призив за въвеждане на санкции „срещу Киев, който явно нарушава своите обещания“, а Русия е наречена „приятел и съюзник“ в борбата срещу тероризма.

Posted on 12.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: