Руски военни откриха доказателства за използването на химически оръжия от терористите в Сирия


Руски военни откриха доказателства за използването на химически оръжия от терористите в СирияПри разузнавателна мисия в крайните квартали на Алепо руските военни са открили доказателства за използването на химически оръжия от сирийските бунтовници, съобщи говорителят на руското военно министерство, генерал-майор Игор Конашенков, предава ТАСС.

„Офицерите от Научния център на войските за радиационна, химическа и биологическа защита (РХБЗ) към ВС на РФ са открили по време на разузнавателна мисия в район „1070“ (югозападната част на Алепо) доказателства за използването от терористите на химическо оръжие срещу цивилното население и сирийските военнослужещи“, заяви Конашенков.

По думите му „специалистите от Министерството на отбраната на Русия са открили невзривени артилерийски боеприпаси на терористите, съдържащи отровни вещества. Взети са и проби от почвата в местата, където те са използвани, както и от осколките на взривени боеприпаси“.

След проведения експресен анализ в мобилната лаборатория е установено, че отровните вещества, открити в артилерийските боеприпаси на бунтовниците, най-вероятно са хлор и бял фосфор.

По-подробен анализ на откритите в Алепо отровни вещества ще бъде извършен в лабораторията за химико-аналитичен контрол на РХБЗ, акредитирана от Организацията за забрана на химическите оръжия, обясни Конашенков.

Advertisements

Posted on 11.11.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: