Песков: Путин и Тръмп имат феноменално близки позиции по приоритетни въпроси на външната политика


Песков: Путин и Тръмп имат феноменално близки позиции по приоритетни въпроси на външната политикаПрессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин и избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп имат общи позиции относно политическите подходи, предаде Газета.ру.

Съобщава се, че Песков е сравнил изказването на президента на РФ Владимир Путин на Валдайския форум и речта на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп след обявяването на резултатите от американските избори.

„Тръмп каза, че най-важното за него са интересите на САЩ и че ще бъде готов да гради отношения с която и да е страна.

Путин каза същото, но, естествено, говореше за националните приоритети на Русия.

Феноменално, колко близки са те в своите концептуални подходи към външната политика и това е добра основа за оптимизъм в този план, че поне тези „авгиеви конюшни“ в  двустранните отношения ще започнат да бъдат разчиствани“, заяви прессекретарят на президента.

Но, по думите на Песков, съществено подобрение в отношенията между САЩ и Русия в краткосрочна перспектива не може да се случи.

„Едва ли можем да се надяваме, че отношенията могат да бъдат на достатъчно високо ниво“, подчерта той и добави, че „е невъзможно декларативно да се обяви атмосфера на взаимно доверие, още повече след серията травми, които тези отношения претърпяха в последните години“.

Advertisements

Posted on 11.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: