Focus: Между военното решение и мира Хилари Клинтън ще избере войната


Focus: Между военното решение и мира Хилари Клинтън ще избере войнатаВъншнополитическото минало на Хилъри Клинтън не оставя съмнение, че като държавен глава би предпочела да следва по-агресивен курс, отколкото нейния опонент Доналд Тръмп, пише изданието Focus.

Клинтън не веднъж демонстрира към какви възгледи се придържа в международните отношения. Историята помни множество случаи, когато тя имаше избор между мирното и военното решение – и тя винаги избираше военното.

Кризата в Хаити, иракската кампания на Буш, свалянето на либийския президент, използването на безпилотни самолети в Пакистан – във всеки от тези случаи Клинтън ратуваше за най-радикалните варианти, отбелязва авторът на публикацията.

Сега Клинтън се изказва за въвеждане на безполетни зони в Сирия, което практически е равносилно да се обяви война на правителството в страната и едновременно става сериозен удар по и без това напрегнатите руско-американски отношения, пише изданието.

Тръмп обяви, че иска да изведе страната от международните конфликти и възнамерява да постави под въпрос необходимостта от ролята на Вашингтон като световен жандарм, то кандидатът от демократите ще поведе страната по съвършено друг път.

Клинтън не само няма да ограничи намесата на САЩ в политиката на другите държави, но и ще сведе до нула всички усилия по възстановяване на мира.

Advertisements

Posted on 09.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: