Сергей Лавров: Опитите да се изолира Русия неведнъж са оказвали негативен ефект върху цяла Европа


Сергей Лавров: Опитите да се изолира Русия неведнъж са оказвали негативен ефект върху цяла ЕвропаИсторията показва, че опитите да се изолира Русия неведнъж са оказвали негативен ефект върху цяла Европа, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на германско-руския форум „Потсдамски срещи“, който се провежда в Москва.

„В същото време, когато Европа активно въвлича нашата страна в своите дела, това е съпроводено с дълги периоди на стабилност“, каза още той, цитиран от ТАСС.

Лавров е категоричен, че последствията от политиката за запазването на разделителните линии в Европа се наблюдават и днес и на партньорството между ЕС и Русия се противопоставят някои западни държави.

„Някои наши стъпки по реализацията на мащабни инфраструктурни проекти, сред които в сферата на енергетиката като „Северен поток“, са насочени към обезпачеването на устойчивото развитие на държавите в Европа“, посочи още руският външен министър.

Той посочи още, че Москва активно е работила за премахването на визовите ограничения – „анахронизъм, който забавя развитието на търговско-инвестиционните и културните отношения“.

„За съжаление нашето искрено желание да установим партньорсто не получава поддръжка от западните държави“, каза още той.

Лавров посочи още, че връзките между Русия и Запада трябва да се подобрят, а Москва е готова да действа в това направление, допълва РИА Новости.

Според руския външен министър европейските държави трябва да се обединят и да осигурят достойното място на Европа в съвременния свят.

Advertisements

Posted on 08.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: