Руски медии: Какво да очаква Русия след президентските избори в САЩ


Руски медии: Какво да очаква Русия след президентските избори в САЩКакво очаква Русия, след като бъде огласен резултатът от президентските избори в САЩ? Това е темата на редакционен коментар във „Ведомости“.
Вестникът отбелязва, че хората в Русия следят с повишено внимание американските избори и това си има причини.

„Руският“ фактор в днешните избори, независимо дали е реален, работи за имиджа на Москва.

Същевременно изборите потвърждават тезата за криза в западните демокрации, пише изданието, цитирано от Би Би Си и БТА.

„Нито евентуалната победа на Тръмп, нито на Клинтън не обещават съществени промени в руско-американските отношения – коментира политологът Фьодор Лукянов. – Разликата е само, че при победа на Клинтън със сигурност няма на какво да разчитаме, а при победа на Тръмп не се знае на какво да разчитаме.“

Според експерта независимо от изборния резултат няма никакъв шанс антируските санкции да бъдат отменени нито в краткосрочна, нито в дългосрочна перспектива.

Според аналитика Андрей Кортунов кризата в отношенията със Запада вече не е толкова остра, независимо че антируските санкции не се вдигат, остават и големите разногласия по много въпроси.

„Кризата не може да се поддържа до безкрай в това състояние. И у нас, и в Европа има известна умора от нея. Хората виждат какви проблеми се появяват в света, имат желание да тръгнат към възстановяване на отношенията. Мнозина наблюдатели на Запад приканват да бъдат вземани предвид становищата на Русия. И сега това личи повече, отколкото преди две години, когато кризата едва бе започнала да пикира“, казва Кортунов.

Posted on 08.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: