Захарова: ФБР оказва натиск върху руските дипломати, за да им попречи да се приближават до местата за гласуване на президентските избори в САЩ


Захарова: ФБР оказва натиск върху руските дипломати, за да им попречи да се приближават до местата за гласуване на президентските избори в САЩФБР оказва директен натиск върху руските дипломати, за да им попречи да се приближават до местата за гласуване на президентските избори в САЩ на 8 ноември, написа на страницата си във Facebook говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

„Не разбирам какво става с Вашингтон: ръката на Москва е навсякъде, „кремълски хакери“, изтичане на секретна информация, забрана руските дипломати да се приближават до избирателните секции“, написа дипломатът.

„Стигна се до открити заплахи на служители в дипломатическите учреждения. Държавният департамент препоръча на руските представители „да не приближават избирателните секции“, а властите на някои щати стигнаха още по-далеч и отправиха заплахи за наказателно преследване“.

Според Захарова „през последните дни имаше случаи на директен натиск върху руските задгранични учреждения в САЩ от страна на ФБР, чиито агенти с нескрити заплахи дадоха да се разбере, че е по-добре да не се интересуваме от американските избори“.

„В Хюстън, за да се направи едно такова „предупреждение“, бе устроена цяла спецоперация в стил холивудски екшън с блокиране на пътя на автомобила на служител в нашето Генерално консулство“, допълни говорителят на външното министерство на Русия.

„Спрели колата и започнали да „внушават“, че н само че не може да се наблюдава гласуването, но не бива дори да се мисли за него“.

Захарова допълни, че руското посолство във Вашингтон вече се е обърнало към Държавния департамент по повод случая.

„Но възниква въпросът: какво толкова може да види един чуждестранен дипломат в избирателните секции в САЩ,  че с тази работа да се заемат „г-н Смитовците“ и защо процедурата за наблюдение на изборите изобщо се контролира от ФБР?!“, написа Захарова.

Posted on 08.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: