Парад на Червения площад в памет на непобедимите защитници на Москва (видео)


Парад на Червения площад в памет на непобедимите защитници на Москва (видео)В Москва на Червения площад днес се състоя реконструкция на легендарния парад от 7 ноември 1941 г.

В нея взеха участие над 5000 военнослужещи, кадети и суворовци, а също така и военна техника от първата година на Великата отечествена война, съобщават RT и тв „Звезда“. 

Преди 75 години, в дните когато хитлеристките войски са на няколко километра от руската столица на Червения площад се провежда парад, участниците в който веднага след тържествения марш заминават на фронта и в кървави сражения с несломима воля и мъжество отблъскват врага.

В памет на непобедимите защитници на Москва бе и днешният парад, по време на който дефилираха знамената на подразделенията, отбранявали руската столица от фашистките пълчища.

Главните действащи лица и на днешния парад бяха ветераните, чийто редици оредяват с всяка изминала година.

Историческите възстановки на решителните сражения бяха огласени от вечните военни песни „Катюша“, „Священная война“, „День Победы“.

 

Advertisements

Posted on 07.11.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: