Асад: Руската политика в Сирия се базира на морала и международното право


Асад: Руската политика в Сирия се базира на морала и международното правоПолитиката на Русия в Сирия се базира на морала и международното право, заяви в интервю за “Сънди таймс” сирийският президент Башар Асад, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Запитан кой диктува условията във въоръжения конфликт – Дамаск или Москва, Асад подчертава: “Естествено ние вземаме решенията.”

“Руски военни има в Сирия от 6 десетилетия. Политиката им (на Русия – бел. ТАСС) се базира на две неща – морала и международното право”, заявява сирийският лидер.

“Дори ако имат собствена гледна точка, те казват: “Това е ваша страна, вие знаете повече – продължава той. Те никога не са се опитвали да се намесват, защото не искат нищо от нас. Не искат да съм марионетен президент. Те знаят, че ако Сирия изгуби борбата с тероризма, този тероризъм ще вземе надмощие в Европа и това ще засегне Русия и всекиго по света.”

“Западът става по-слаб и няма на какво да се опре, за да обясни на хората какво става всъщност. “Ислямска държава” се занимава с контрабанда на петрол и използва иракските петролни находища, контролирани от американски сателити и дронове, за да спечели пари, и Западът нищо не е казвал по този повод.

Междувременно тук (в Сирия – бел. ТАСС) руснаците се намесиха в ситуацията и ИД започна да се свива във всеки смисъл на думата”, констатира сирийският президент.

Руската операция срещу терористичните организации ИД и „Джебхат ан Нусра” (преименувана на “Джебхат Фатх аш Шам”) на територията на Сирия започна на 30 септември 2015 г. по молба на Башар Асад.

С подкрепата на руска авиация сирийските войски освободиха близо 400 селища. Сериозно бе нарушена незаконната търговия с петрол, затворени бяха основни пътища, по които се доставяха оръжия и боеприпаси на бунтовниците, отбелязва ТАСС.

Advertisements

Posted on 07.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: