Американски аналитик: Благотворителният фонд на Клинтън е корупционна схема за подкупи по целия свят


Американски аналитик: Благотворителният фонд на Клинтън е корупционна схема за подкупи по целия святБлаготворителният фонд на екс-президента на САЩ Бил Клинтън и кандидата за президент от Демократическата партия Хилъри Клинтън (Clintonе Foundation) е корупционна схема за подкупи по целия свят, каза в интервю за агенция  Sputnik бившият финансов аналитик от най-крупните западни пазари, в това число на Уол стрийт, Майкъл Форстейн.

 

„Фондът на семейство Клинтън е нелегален международен фонд за подкупи на депутати и диктатори, той се използва за продажба на услуги и достъп до Вашингтон. Такава маскировка не е имало в историята, а медиите в САЩ не желаят да информират за това“, — счита той.

 

Аналитикът отбелязва, че младото поколение американски граждани не е осведомено за скандалите около бившия президент Бил Клинтън и неговата съпруга Хилъри.

 

„По-младите избиратели не знаят за криминалната дейност на Клинтънови за изминалите 30 години. С това се обяснява фактът, че младото поколение залага на тях при гласуването“,  счита аналитикът.

 

Той изрази становището, че банкерите от Уол стрийт подкрепят кандидатурата на Хилъри Клинтън заради своята изгода.

 

„Уол стрийт подкрепя Клинтън, защото банкерите имат нужда от гаранции, че играта ще продължи. Уол стрийт стои над закона. Нито един банкер не е хвърлен в затвора заради ролята му по време на финансовата криза през 2008 г.“, — продължава Форстейн.

 

Телевизия Fox News по-рано съобщи, че ФБР разследва дейността на фонда на семейство Клинтън. Следователите установяват следното: използван ли е благотворителният фонд за схемите „пари в замяна на услуги“ и имала ли е отношение към това Хилъри Клинтън, когато е била държавен секретар на САЩ.

Изборите в САЩ са на 8 ноември.

Болшинството допитвания до общественото мнение показват, че Доналд Тръмп и демократът Хилъри Клинтън са наравно в президентската надпревара, но неголямо предимство запазва Клинтън.

Много допитвания отбелязват намаляване на изоставането на Тръмп на фона на разследванията на ФБР относно дейността на фонда на семейство Клинтън и „пощенския скандал“, възникнал заради това, че Хилъри Клинтън, заемайки поста държавен секретар на САЩ, е водела служебна кореспонденция през личния си пощенски сървър, боравейки със секретни държавни документи.

 

Advertisements

Posted on 07.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: