Медведев: Русия се намира в постоянен диалог със САЩ за Сирия, но за съжаление партньорите ни не правят това, което обещаха


Медведев: Русия се намира в постоянен диалог със САЩ за Сирия, но за съжаление партньорите ни не правят това, което обещахаРусия се намира в постоянен диалог със САЩ за Сирия, колкото и труден да е той: и с държавния секретар Джон Кери, и с администрацията на САЩ, съобщи премиерът на Русия Дмитрий Медведев.

„Както нееднократно подчертава президентът на Русия Владимир Путин, ние сме открити за диалог със САЩ и се намираме в постоянен диалог, колкото и труден да е той, и с господин Кери, и с цялата администрация на САЩ“, — каза той в интервю за Втори канал на Израел.

Отговаряйки на въпрос за прекратяването на обсадата на Алепо, Медведев подчерта, че за това „трябва да се говори преди всичко със сирийското ръководство и да се предприеме всичко за нужните решения, защото това е тяхна територия“, а Русия само им помага.

Премиерът на Русия отбеляза, че в последните две седмици авиацията не се използва в този район.

„Що се отнася до общата ситуация, то единственият път за нейното регулиране е на масата на преговорите.

Трябва да се постараем да минимизираме тези проблеми, които съществуват, да се постараем да излезем на преговорно равнище.

За целта полагаме всички необходими усилия. За съжаление нашите партньори не правят това, което обещаха“, — каза Медведев.

Posted on 06.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: