Разследването на ФБР на Фондация „Клинтън“ най-вероятно ще доведе до обвинения


Разследването на ФБР на Фондация "Клинтън" най-вероятно ще доведе до обвиненияРазследване на ФБР на Фондация Клинтън най-вероятно ще доведе до обвинения, ако министерството на правосъдието на САЩ не се намеси, заявиха два независими един от друг източника, запознати с разследването, пред Fox News.

Семейство Клинтън е обвинено в схемата, известна в САЩ като pay-for-play (плати си, за да играеш или търговия с влияние), в рамките на Държавния департамент, който „предпочитал” донори на тяхната благотворителна операция.

Семейството отрича тези обвинения. Агентите от ФБР обаче „активно и агресивно водят разследването”, твърди Fox, и в резултат са се сдобили с „лавина от доказателства”.

В материал на Wall Street Journal се казва, че до началото на разследването срещу семейство Клинтън се е започнало в резултат на записи на други заподозряно в корупция лице от друг случай, което е говорило за далаверите във Фондация Клинтън.

ФБР, под ръководството на директор Джеймс Коми, смята, че тези разговори са били достатъчни за началото на разследване, пише Journal.

По данни на Fox, федералните следователи в момента събират „много доказателства”, включително и разпространени от Wikileaks електронни писма от и до служители на Фондацията.

Оказва се, че разследването на Фондацията е много по-мащабно, отколкото се смяташе до момента. Някои от свидетелите са разпитвани по цели три пъти. Източник е заявил пред Fox, че то „има много висок приоритет”.

Според Fox, много вероятно е да се стигне до обвинителен акт, ако прокурорите от министерството на правосъдието не попречат на следователите.

По информация на The Journal, на 12 август от министерството на правосъдието разпоредили в телефонен разговор на следователите от ФБР да спрат разследването.

„Казвате ми да спра обосновано разследване?”, е отвърнал заместник-директорът Андрю Макабе. Служителят на министерството на правосъдието му е отговорил: „Разбира се”.

Евентуалната победа на Хилари Клинтън на изборите би довела до „възникването на конституционна криза“. Това заяви нейният съперник на президентския вот Доналд Тръмп на предизборен митинг в град Джексънвил, щата Флорида.

Известно е, че ФБР възобнови разследването на материалите, които са свързани с „електронния скандал“ – неразрешеното използване от кандидатката на Демократическата партия на личния й сървър за служебна електронна кореспонденция. Това е ставало, когато Хилари Клинтън е била държавен секретар.

Тръмп заяви, че „в този скандал започва нов етап.

„Ако Хилари Клинтън победи на предстоящите избори и стане президент, това ще доведе до възникването на конституционна криза. Разследването спрямо нея ще продължи с години. Тази история ще се проточи дълго“, поясни кандидатът на Републиканската партия.

В същото време, продължи той, „новият президент ще трябва да се залови с въпросите на икономиката, укрепването на въоръжените сили и охраната на границите от проникването на незаконни мигранти“.

Advertisements

Posted on 05.11.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: