Мария Захарова: САЩ не дават да се унищожи „ан-Нусра“, което е сигурно доказателство, че я покровителстват


Мария Захарова: САЩ не дават да се унищожи "ан-Нусра", което е сигурно доказателство, че я покровителстватГоворителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че САЩ трябва да се избавят от илюзията, че могат да „опитомят“ тероризма, съобщи RT.

„Нашите американски колеги страдат от илюзията, че тероризмът може да бъде опитомен, прилъган, дресиран. Това е невъзможно. Тероризмът е като змия: обърнеш ли се, ще те ухапе. С него игра не бива“, заяви Захарова в интервю за Международното радио на Китай.

Тя предупреди за опасността от „заиграване“ с терористите.

„Това, че американците не дават да се унищожи „ан-Нусра“, е сигурно доказателство, че я покровителстват“, заяви Захарова.

Според говорителя на руското дипломатическо ведомство САЩ създават със собствените си ръце „поредното терористично чудовище в този регион“, подобно на избуялата навремето, не без  западна помощ, „Ал Кайда“, която се обърна „срещу създателите си“.

По-рано постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко заяви, че няма никакви доказателства и свидетелства за това, че САЩ действително се борят срещу терористичната организация „Джебхат ан-Нусра „.

Advertisements

Posted on 05.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: