Иранският лидер за САЩ : Те лъжат, те не уважават ангажиментите, мамят другите и са в криза – няма да водим преговори с тях!


Иранският лидер за САЩ : Те лъжат, те не уважават ангажиментите, мамят другите и са в криза - няма да водим преговори с тях!„Потъпкването на човешките ценности и човешките права, расовата дискриминация и расизмът са реалност в американското общество“, смята Хаменеи.

Речта на иранския лидер идва, след като Иран отбеляза 37 години от щурмуването на американското посолство в Техеран от радикални студенти, които взеха повече от 50 заложници в продължение на 444 дни, довело до прекъсване на дипломатическите отношения до днес.

Хаменеи се оплака, че Иран продължава да бъде изключван от глобалната банкова система, въпреки че са вдигнати международните санкции според ядрената сделка със световните сили, което показва, че на САЩ не може да им се вярва.

„Някои хора се опитват да развият тази опасна идея, че сме постигнали компромис със САЩ, проблемите на страната ни ще бъдат разрешени. Ядреното споразумение и поведението на САЩ са пример, които показват, че това не е вярно“, изтъкна той.

Въпреки че международните санкции бяха вдигнати през януари, Вашингтон все още не е отменил едностранни рестриктивни мерки срещу Ислямската република, свързани с човешките права и ракетната програма.

Аятолахът добави, че не вижда смисъл да се водят преговори с Вашингтон за разрешаване на конфликтите в региона.

„Някои казват, че трябва да преговаряме и да постигнем компромис със САЩ за Сирия, за „Хизбула“ в Ливан, за Ирак, за Афганистан и дори за нашите вътрешни работи.

Преговори със САЩ няма да разрешат проблемите.

Първо, защото те лъжат, те не уважават ангажиментите, мамят другите. И второ, САЩ са в криза“, убеден той.

Advertisements

Posted on 05.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: