Путин: Руското общество трябва да се противопоставя на съвременните предизвикателства, като следва духовните завети на предците


Путин: Руското общество трябва да се противопоставя на съвременните предизвикателства, като следва духовните завети на предцитеРуското общество е длъжно да противостои на съвременните предизвикателства и заплахи, като следва духовните завети, оставени ни от княз Владимир, заяви руският президент Владимир Путин на церемонията по откриването на паметника на княз Владимир на московския Боровицки площад, цитиран от ТАСС.

Президентът на най-голямата по територия държава в света на най-голямата днес откри паметник в Москва на киевския княз, който е въвел християнството като официална религия през 988 г.

„Неговата епоха знае много дела, но най-важното, определящото, разбира се, е покръстването на Русия. Този избор стана духовно начало за народите на Русия, Белорусия и Украйна“, подчерта руският държавен глава.

Президентът подчерта, че княз Владимир завинаги е влязъл в историята като обединител и защитник на руските земи, като далновиден политик, положил основите на силна, единна и централизирана държава.

В церемонията участваха още премиерът Дмитрий Медведев, спикерите на двете камари на руската държавна Дума Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин, патриархът на Москва и цяла Русия Кирил и др.

Паметникът е изграден по инициатива на Руското военно-историческо общество и правителството на Москва.

Негови автори са скулпторът Салават Шчербаков и архитектът Игор Воскресенский. Фигурата на паметника е висока 16 метров, височината на постамента е 2 метра.

В Русия днес отбелязват 404 години от изгонването на поляците от Москва под ръководството на аристократите Кузма Минин и Дмитрий Пожарский. По повод Деня на народното единство в Москва се състоя митинг-концерт.

Posted on 04.11.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: