Джулиан Асанж отрече връзка на Русия с публикациите на WikiLeaks


Джулиан Асанж отрече връзка на Русия с публикациите на WikiLeaksВ ексклузивно интервю за RT Джулиан Асанж опроверга причастността на Русия към последните публикации на WikiLeaks. В разговор с журналиста Джон Пилджър той нарече Хилари Клинтън човек, разяждан от собствените си амбиции.

В интервюто Асанж коментира твърденията на предизборния щаб на Клинтън, че Русия се опитва да влияе на изборите в САЩ и захранва сайта за разкрития, който публикува хиляди електронни писма на Джон Подеста – шефът на предизборния щаб на Клинтън.

„Лагерът на Клинтън успя да предизвика неомакартистка истерия, че за всичко е виновна Русия. Хилари Клинтън на няколко пъти излъга, че, видите ли, 17 разузнавателни агенции на САЩ стигнали до извода, че Русия е източник на нашите публикации. Това не е истина“, каза Асанж.

Асанж изрази съчувствие към кандидата за президент на САЩ: „Много ми е жал за Хилари Клинтън, защото тя е човек, разяждан отвътре от собствените си амбиции. Мъчат я до такава степен, че ще я поболеят – даже губи съзнание в преследване на своите амбиции“.

В началото на октомври основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж обяви, че до края на 2016 г. ще публикува „важна информация“ за  правителствата на трети страни и изборите в САЩ.

Малко след това на сайта последователно бяха публикувани 25 порции от преписката на Джон Подеста, шефът на предизборния щаб на Клинтън. Общо бяха публикувани около 42 хиляди съобщения и над 3 хиляди сметки.

От предизборния щаб на Клинтън побързаха да заявят, че зад публикациите на WikiLeaks стои Кремъл, който захранва сайта с информация.

Освен това поддръжниците на кандидатката на демократите са убедени, че порталът действа в координация с телевизионния канал RT, който винаги пускал изпреварваща информация за поредната порция разкрития. Това заявиха директорът по комуникациите на Клинтън Дженифър Палмиери и пресаташето на щаба Джош Шверин.

Главният редактор на RT Маргарита Симонян разкритикува некомпетентността на щаба на Клинтън и не изключи възможността да подаде съдебен иск срещу демократите.

„Поразително е, че тази стопроцентова, дистилирана лъжа се разпространява от завеждащия външните връзки на Клинтън. Ако това е тяхната компетентност и вярват в съчинени от собствените им медии лъжи, не се учудвам на някои геополитически решения. Обърнах се към юристи. Да преценят дали има основание за съдебен иск“, заяви Симонян в отговор на обвиненията на съветниците на Клинтън.

Posted on 03.11.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: