Сергей Шойгу: Крайно време е Западът да реши с кого в действителност воюва


Сергей Шойгу: Крайно време е Западът да реши с кого в действителност воюваПоходът на руски кораби в Средиземно море предизвика оживление на Запад – удиви ни позицията на някои страни, които под натиск от САЩ и НАТО, отказаха да нашите кораби да заходят в пристанищата им, каза на съвещание руският военен министър Сергей Шойгу, цитиран от „Взгляд“.

„Походът на нашите кораби предизвика оживление у западните партньори. Особено обаче ни учуди позицията на отделни страни, които, под натиск от САЩ и НАТО, публично заявиха, че отказват на нашите кораби да заходят в техните пристанища“, каза Шойгу.

Той уточни, че този отказ по никакъв начин не се е отразил на графика на движението на корабите по маршрутите и на тяхното обезпечение.

Министърът на отбраната подчерта, че може би именно така „партньорите разбират своя принос в борбата с международния  тероризъм в Сирия“.

„Време е западните ни колеги да решат с кого в действителност воюват – с терористите или с Русия“, заяви Шойгу и добави: „Може би те са забравили от чии ръце загинаха невинни хора в резултат на терористичните актове в Белгия, Франция, Египет, Ирак и други страни?“.

На 15 октомври група кораби, оглавявана от крайцера „Адмирал Кузнецов“ и атомния крайцер „Петър Велики“ започна поход в Средиземно море с цел обезпечаване на военноморското присъствие в оперативно важни райони на Световния океан.

В неделя британските медии съобщиха, че към руската корабна група в Средиземно море са се присъединили три подводници, оборудвани с крилати ракети.

Advertisements

Posted on 02.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: