Путин призова местните власти във федерацията да не се опират на опита на Европа в миграционната политика


Путин призова местните власти във федерацията да не се опират на опита на Европа в миграционната политикаРуският президент Владимир Путин призова местните власти във федерацията да не се опират на опита на Европа в миграционната политика, предаде ТАСС.

„Общество, което няма възможност да защити своите деца днес, е лишено от утрешен ден, няма бъдеще“, каза той, като напомни за неотдавнашен случай за нападение на дете в ЕС от мигрант, който бил оправдан сетне от съда.

На заседание в Астрахан на Съвета по междунационалните отношения президентът заяви: „Така че те (европейците) нямат опит, да кажем направо, не е най-добрият, а ние имаме хилядолетна история на формиране на многонационална държава, нашият опит е по-дълбок“.

Путин поиска от местните власти да отделят повече внимание на темата за социалната и културна адаптация на мигрантите и да се натовари с отговорност в тази сфера отделен федерален орган.

Advertisements

Posted on 02.11.2016, in Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: