Ожесточени боеве в Алепо: Руски Т-90, спецназ „Тигри” и бригадата „Соколи на пустинята” ликвидираха група джихадисти


Ожесточени боеве в Алепо: Руски Т-90, спецназ „Тигри” и бригадата „Соколи на пустинята” ликвидираха група джихадистиОжесточени боеве продължават да кипят в Алепо и предградията му, съобщи „Русская весна” с позоваване на свои източници в Сирия.

За защита от продължаващите атаки и настъплението на ислямистката коалиция „Джейш ал-Фатх” на запад от Алепо, сирийската правителствена армия пусна най-елитните си подразделения и най-добрата си бойна техника. 

В Алепо пристигнала голяма колона спецназ „Тигри”, бригадата „Соколи на пустинята” също се присъединила към битката. Заедно с елитните формирования в Алепо са прехвърлени и доставените от Русия съвременни танкове Т-90.

С помощта на най-добрите си войници и най-новата техника Сирийската армия заедно с ливанската „Хизбула” продължава военните операции в Алепо, за да спре придвижването на терористите към западните предградия.

Под ръководството на щурмовата бригада Tiger Force и бригадата „Соколи на пустинята” правителствените войски и „Хизбула” са отбили няколко яростни атаки на терористите в района Минян и Ал Асад, които дали много жертви.

Ликвидираните терористи са от групировките „Джебхат ан-Нусра” и „Джейш ал-Фатх”. Унищожена е много бойна техника.

В резултат армейците успели да затворят обръча около бандитските групи, които проникнали в няколко жилищни сгради в района на Ал Аса, и започнало избиването им. Някои от бандитите обаче побързали да се предадат.

На последните видеозаписи от мястото на сражението стана известно, че Сирийската армия включва руски танкове Т-90. Те бяха забелязани отначало край Алепо в края на 2015 г., после бяха видени край Палмира и Западна Рака.

Advertisements

Posted on 02.11.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: