Steigan blogger: НАТО се опитва да разпали война с Русия и да дестабилизира Европа


Steigan blogger: НАТО се опитва да разпали война с Русия и да дестабилизира ЕвропаРешението да се разположат допълнителни войски в Източна Европа показва, че алиансът се подготвя за най-мащабната ескалация на въоръжените сили в Европа от времето на студената война, пише изданието от Норвегия Steigan blogger.

Членовете на НАТО имат намерение да разположат в непосредствена близост до руските граници 4000 войници, към които в случай на необходимост ще се присъединят сили за бързо реагиране в рамките на 40 хиляди военнослужещи, пише авторът на статията.

С подкрепата на частите от Франция и Дания Великобритания ще разположи в Естония 800 войници, напълно снабдени с военна техника. За първи път от времето на падането на нацисткия режим Германия също се съгласи да изпрати въоръжени сили към границите на Русия.

Едновременно с това бе взето решение за разполагането на 330 войници от САЩ в Норвегия, която не е участвала в подобни мероприятия дори в най-напрегнатите моменти от студената война, подчертава изданието.

Ръководството на алианса не се уморява да повтаря, че „нападението на всеки член от алианса ще се разглежда като нападение над всички страни от НАТО“.

Но остава неясно за какво точно „нападение“ става дума. Няма абсолютно никакви сигнали, че Русия се готви към въоръжен сблъсък с която и да е съседна страна.

В резултат „отбранителните мерки“ се превръщат в едностранна агресивна ескалация от страна на НАТО, която се опитва да разпали война и да дестабилизира Европа, отбелязва авторът на статията.

Има и такива държави, за които подобна мобилизация на силите срещу „врага“ може да се окаже изгодна. Военните приготовления стимулират отбранителната промишленост и се явяват действено средство за потушаване на опозицията вътре в страната.

А в ситуация, в която Европа е потънала в многобройни икономически и политически проблеми, плановете на НАТО съвсем не са безобидни, завършва изданието.

Advertisements

Posted on 01.11.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: