Руският президент Владимир Путин прекрати споразумението със САЩ за утилизация на плутония


Руският президент Владимир Путин прекрати споразумението със САЩ за утилизация на плутония Руският президент Владимир Путин подписа федералния закон, с който се прекратява действието на споразумението между Русия и САЩ за утилизация на оръжейния плутоний. Документът бе публикуван на официалния интернет-портал за правна информация, съобщава Газета.ру.

„Прекратява се действието на споразумението…поради настъпилата коренна промяна в обстоятелствата и възникването на заплаха за стратегическата стабилност в резултат на неприятелските действия на САЩ спрямо Русия“, се казва в текста на закона.

В документа се посочва, че сред причините за прекратяване на споразумението са и неизпълнените ангажименти от американска страна по утилизацията на остатъчния оръжеен плутоний.

В параграф 1, ал. 2 на закона се казва, че решението за възобновяване на действието на споразумението се взима лично от президента на Русия.

Документът бе приет от Държавната дума на 19 октомври и одобрен от Съвета на Федерацията на 26 октомври 2016 г. Законът влиза в сила след публикуването му в държавен вестник.

Advertisements

Posted on 01.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: