Русия представи „Бяла книга“ за Сирия в ООН


Русия представи „Бяла книга“ за Сирия в ООНПреди броени дни Русия е представила „Бяла книга“ за Сирия като официален документ от името на председателя на Съвета за сигурност на ООН Виталий Чуркин, разказа пред вестник „Известия“ източник от международната организация.

В документа са описани престъпленията, извършени на територията на близкоизточната република от водената от САЩ международната коалиция срещу „Ислямска държава“ и „умерената“ опозиция в страната.

„Да, наистина, руската страна представи пред всички членове на Съвета за сигурност на ООН документ, в който се съдържа информация за престъпленията на територията на Сирия, а също и статистическа информация за успехите на операцията на ВКС на Русия.

„Бялата книга“ е преведена на английски език и е разпространена за по-нататъшно четене“, отбелязва източникът на изданието.

От руските военни кръгове потвърдиха информацията за участието на Министерството на отбраната на страната в подготовката на документа.

Военното ведомство е предоставило данни и снимки от бойните действия в района на Палмира.

Помощ е била оказана и за статистическите данни за хуманитарната помощ за цивилното население на Сирия, за освободените населени места, ликвидирани терористи и брой бежанци.

Advertisements

Posted on 01.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: