Sunday Times: Руски атомни подводници се присъединиха към крайцера „Адмирал Кузнецов“ в Средиземно море


Sunday Times: Руски атомни подводници се присъединиха към крайцера "Адмирал Кузнецов" в Средиземно мореТри атомни подводници се присъединиха към руската авионосна група в Средиземно море, съобщи Sunday Times, позовавайки се на анонимни източници от ВМС на Великобритания и НАТО.

По данни на изданието, става дума за две атомни подводници от проекта 971 „Щука-Б“ и една дизелово-електрическа подводница от проекта 877 „Палтус“.

Миналата седмица британският флот е фиксирал движението им в Средиземно море.

Събеседниците на изданието твърдят, че подводниците могат да бъдат снабдени с крилати ракети „Калибър“ за нанасяне на удари по цели в Сирия.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът е разтревожен от това, че руската авионосна група се е насочила към Средиземно море.

Според него, корабите могат да се използват за обстрелване на Алепо.

От МВнР на Русия отбелязаха, че основания за безпокойство няма, руските кораби и в миналото винаги са били в Средиземно море.

В състава на корабната група на Северния флот, тръгнал на поход към Средиземно море, влизат тежкият атомен крайцер „Адмирал Кузнецов“, подводниците „Североморск“ и „Вицеадмирал Кулаков“, а също подкрепящи кораби.

Advertisements

Posted on 31.10.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: